Business Savo konsultointi

Mitä se konsultointi on?

Konsultti saattaa monen mielestä olla aivan turha ulkopuolinen rahastaja, joka ei tuota konsultoitavalleen mitään lisäarvoa. Konsultoinnin tehtävänä onkin haastaa asiakasta ajattelemaan toisin, kyseenalaistaa ja auttaa ajattelemaan isosti.

Yritys (koosta riippumatta) ei hyödy, jos konsultointi on jonninjoutavaa latteuksien latelemista ja ei johda konkretiaan. Erityisesti mikroyritysten ennakkokokemukset ja usein myös ennakkoluulot estävät konsultin käyttämisen oman yritystoiminnan kehittämisessä.

Konsultointi maksaa ja vie myös asiakasyrityksen aikaa, ja siitä syystä onkin tärkeää löytää itselle ja omalle yritykselle juuri se oikea konsultti tai muu sparraava taho.
Kenenkään ei kannata palkata diipadaapa-konsulttia.

Ajankohtaista

Analyysi

Mistä liikkeelle? Niin perinteiseltä, kuin se kuulostaakin, on ensimmäinen asia pysähtyä ja keskustella siitä, mikä yrityksesi nykytilanne on. Mitä olet/olette tähän mennessä tehneet ja mitä tavoittelet(te). Ilman tavoitteita, on vaikeaa saavuttaa mitään. Nykytila-analyysi on siis ensimmäinen asia, minkä eteen teemme töitä. Yhdessä.

Nykytila-analyysi on lyhyt kuvaus yrityksen nykytilasta, liikeideasta, tuotteista/palveluista, liiketoimintamallista, asiakkaista, kilpailutilanteesta, taloustilanteesta, resursseista ja strategiasta.

Analyysin pohjalta syntyy aina joku lopputulema, joko jatkamme yrityksesi eteenpäin kehittämistä ja käymme tuumasta toimeen, tai toteamme, että nyt ei ollut vielä kehittämisen aika.

Ensimmäisen vaiheen kustannus yrityksellesi on 1000 € (+ alv 24 %) – 2500 (+ alv 24 %) euroa, riippuen siitä kauanko nykytila-analyysin tekemiseen kuluu aikaa (korkeintaan kaksi työpäivää).

Ensimmäisen vaiheen jälkeen Sinä päätät, jatkammeko eteenpäin vai emme.

Projektointi

Jos nykytila-analyysin jälkeen olemme todenneet, että jatkamme eteenpäin yrityksesi kasvu-, kansainvälistymis- tai muutostilanteessa, on seuraavaksi edessä tarkemman tarkastelun hetki.

Yrityksen liiketoimintasuunnitelman päivittäminen ja strategian tarkastelu. Laaditaan tulevaisuuden suunnitelma toimenpiteineen. Tutkitaan vaihtoehdot, kuinka suunnitelman mukaiset resurssit ja muut investoinnit toteutetaan ja rahoitetaan. Tehdään hankesuunnitelma valitun rahoitusvaihtoehdon mukaisesti ja jätetään hakemus. Laaditaan kasvuun liittyvät rahoitus- ja investointisuunnitelmat sekä hakemukset.

Tämän vaiheen kustannus yrityksellesi on 2000 (+ alv 24 %) – 6000 (+ alv 24 %) (korkeintaan viisi työpäivää). 

Onko töitä enemmän kuin ehdit tekemään? Tunnetko vaihtoehdot asian ratkaisemiseksi? Tutustu maksuttomaan Työllistä Taidolle -palveluun.

Business Savo Oy voi tarjota yrityksellesi maksuttoman Työllistä taidolla-konsultoinnin, jonka kautta saat neuvoja ja kirjallisen suunnitelman, kuinka edetä työvoiman hankinnassa. Työllistä taidolla palvelun voit hankkia yrityksellesi täällä.

Business Savo tuottaa palvelun yhteistyössä Valmennusmajakan kanssa, kirjoita hakulomakkeeseen, että valitset palveluntuottajaksi Valmennusmajakan ja asiantuntijaksi Petra Ryyminin, niin yhteydenottosi ohjautuu minulle. Palvelunkuvaus löytyy täältä.

Koordinointi ja hallinnointi

Mikäli yritykselläsi on tarvetta kokonaisvaltaiseen hankekoordinointiin ja -hallinnointiin, johon sitoudutaan pidemmäksi ajaksi (opastus maksatushakemuksiin, sisäiseen talousseurantaan ja raportointiin, projektin johtaminen), laaditaan aikataulu ja kustannusarvio erikseen.

Johdon konsultointi ja strategiatyö

Mikäli tarvitsette olemassa olevan strategian uudelleen suuntaamiseen apua tai haluatte terävöittää/aloittaa yrityksen hallitustyöskentelyä, laaditaan aikataulu ja kustannusarvio erikseen.

Jutellaanko lisää?

Fill out my online form