Kansainvälisen kaupan osaajaksi -koulutus

Koulutuksen tavoitteena on löytää kansainvälisille markkinoille pyrkiville tai siellä toimiville yrityksille osaajia, jotka voivat auttaa yritystä kansainvälisen myynnin, asiakkuudenhallinnan, digitaalisen markkinoinnin, liiketoiminnan kehittämisen, tuotteistamisen, kohdemarkkinakartoituksen, alihankinta- tai jälleenmyyntiverkoston kartoittamisen/rakentamisen tai toimipisteen perustamisen tehtävissä. Tavoitteena on lisätä koulutukseen osallistuvien osaamista edellä mainituilla osa-alueilla, jotta he voivat työllistyä yrityksiin.

Koulutusohjelmasta hyötyvät sekä koulutukseen osallistuvat henkilöt, että yhteistyöyritykset, jotka saavat yritykseensä osaajan ensin työssäoppimisen kautta ja myöhemmin mahdollisesti työsuhteeseen. Koulutukseen osallistuvien osaaminen kasvaa ja he mahdollisesti työllistyvät yhteistyöyrityksiin.

Välillisenä tavoitteena on parantaa yritysten kilpailukykyä ja edistää niiden kehittämistä ja kansainvälistymistä.

Yritys- ja osaajahaku on nyt käynnissä!

Osaajille

Oletko korkeasti koulutettu osaaja ja olet kiinnostunut kansainväliseen kauppaan liittyvistä työtehtävistä?

Koulutuksen aikana pääset auttamaan yritystä myynnin, asiakkuudenhallinnan, digitaalisen markkinoinnin, liiketoiminnan kehittämisen, tuotteistamisen, kohdemarkkinakartoituksen, alihankinta- tai jälleenmyyntiverkoston kartoittamisen/rakentamisen tai toimipisteen perustamisen tehtävissä.

Koulutuksen nimi: Kansainvälisen kaupan osaajaksi
Koulutusaika: 7.1.2020 – 29.6.2020
Hakemukset: 4.12.2019 mennessä

Koulutuksen aikana pääset auttamaan yritystä myynnin, asiakkuudenhallinnan, digitaalisen markkinoinnin, liiketoiminnan kehittämisen, tuotteistamisen, kohdemarkkinakartoituksen, alihankinta- tai jälleenmyyntiverkoston kartoittamisen/rakentamisen tai toimipisteen perustamisen tehtävissä.

Koulutuksen nimi: Kansainvälisen kaupan osaajaksi

Koulutusaika: 7.1.2020 – 29.6.2020

Hakemukset: 4.12.2019 mennessä https://koulutukset.te-palvelut.fi/kt/688209  

Kouluttaja/koulutuspaikka: Business Savo Oy/Juustoportin koulutustila, Kuopio

Lisätietoja: Petra Ryymin, petra@businesssavo.fi, 045 168 1030

Lähetä ko. osoitteeseen vapaamuotoinen 

koulutushakemuksesi, jossa ilmenee missä yrityksessä (jos sopiva yritys on tiedossa) haluaisit työskennellä, mitkä asiat sinua kiinnostaa ja millaista osaamista sinulla on. 

Messi-live: Kansainvälisen kaupan osaajaksi -koulutusinfo, Ti 22.10.2019, klo 14:00, Kuopio https://messilive.fi/tapahtumat/rE0x2twkd

Koulutuksen hakijoiden osalta tehdään esivalinta 5.12. ja haastattelut järjestetään seuraavalla viikolla 12.12. ja 13.12. ja valintapäätökset ilmoitetaan 13.12.

Virallinen koulutukseen hakeutuminen TE-hallinnon kautta, linkki sivustoon yllä

Kohderyhmä/pääsyvaatimukset: Työttömät ja työttömyysuhanalaiset, korkeakoulutaustaiset ja 

kielitaitoiset henkilöt, jotka haluavat työllistyä kehittämistehtäviin ja/tai kansainvälisen kaupan

tehtäviin ja joilla on kaupallinen, tekninen tai muu soveltuva tutkinto (amk/yliopisto).   

Valinta: Hakemuksia käydään läpi jo koulutuksen hakuvaiheessa, lopulliset valinnat tehdään 

välittömästi hakuajan päätyttyä. Koulutukseen valitaan 8 osallistujaa.

Koulutuksen tavoite

Koulutuksen tavoitteena on löytää kansainvälisille markkinoille pyrkiville yrityksille osaajia, jotka voivat auttaa yritystä kansainvälisen myynnin, asiakkuudenhallinnan, digitaalisen markkinoinnin, liiketoiminnan kehittämisen, tuotteistamisen, kohdemarkkinakartoituksen, alihankinta- tai jälleenmyyntiverkoston kartoittamisen/rakentamisen tai toimipisteen perustamisen tehtävissä. 

Tavoitteena on lisätä koulutukseen osallistuvien osaamista edellä mainituilla osa-alueilla, jotta he voivat työllistyä yrityksiin.

Koulutuksen sisältö

Koulutuksen sisältö henkilökohtaistetaan kullekin mukaan valitulle hakijalle ja yhteistyöyritykselle. 

Koulutus sisältää seuraavia aihealueita:

  • Työelämätaidot, työnhaun tavat ja urasuunnittelu
  • Henkilöbrändäys ja digitaalinen työnhaku
  • Liiketoiminta ja liiketoiminnan kehittämiskokonaisuudet
  • Tuotteistaminen ja palvelumuotoilu
  • Digitaalinen liiketoiminta
  • Projektien suunnittelu, johtaminen ja hallinta
  • Kansainvälinen liiketoiminta
  • Markkinakartoitukset
  • Työssäoppiminen ja työelämäprojekti

Koulutusjärjestelyt  

Koulutuksen teoriaosuus järjestetään myöhemmin ilmoitetussa tilassa Kuopiossa. Digitaalisia materiaaleja käytetään mahdollisimman paljon, lisäksi vierailevia asiantuntijoita ja vierailuja. Koulutus on käytännönläheistä ja esimerkit ovat todellisista pk-yrityksistä ja vierailijat yrittäjiä, joiden kokemuksista koulutettavat voivat hyötyä. Koulutuksen teoriajakso on ajalla 7.1. – 7.2.2020

Työssäoppimisjärjestelyt 

Työssäoppimisjaksojen sisältö suunnitellaan kunkin koulutukseen osallistuvan ja yrityksen kanssa yhteistyössä osallistuja/yrityskohtaisesti. Tavoitteena koulutettavalla on toteuttaa yrityksen kehittämisprojekti, josta syntyy yritykselle konkreettinen toteuttamissuunnitelma kasvuun/kansainvälistymiseen ja rahoitushakemus voidaan jättää. Työssäoppimispaikan kanssa sovitaan kehittämistehtävästä, jonka koulutukseen osallistuva tekee yritykseen, mm. yrityksen analysointi, kansainvälistymisedellytysten arviointi ja kehittämissuunnitelman laatiminen tai vaihtoehtoisesti markkinakartoituksen laatiminen, jos kehittämissuunnitelma on jo yrityksessä valmiina. Työssäoppimisjakson aikana on lähipäiviä 3 ja koulutuksen päätöstilaisuus ja todistustenjako on 29.6.2020.

Työssäoppimisjakso on 10.2.2020 – 26.6.2020

Hae mukaan mahdollisimman pian! Hakuaika päättyy 4.12.2019 

Lue lisää osaajien kokemuksia täältä.

Yhteistyöyritykset vuonna 2020 alkavassa koulutuksessa

Nimeä painamalla voit avata tai sulkea välilehden.

Zoy Oy on suomalainen 2016 perustettu, voimakasta kasvua hakeva yritys, joka suunnittelee, markkinoi ja myy omaa patentoitua teknologiaa sisältäviä designtuotteita. Ensimmäinen tuote Soundlocket lanseerataan vuonna 2019 kansainvälisesti. Yritys aikoo mullistaa viestien välittämisen sukupolvelta toiselle tavalla, jota ei ole nähty vielä koskaan aikaisemmin. Tuoteinnovaatio Zoy soundlocket on uniikkia tallennusteknologiaa puettuna designiin. Laite tuottaa itse oman energiansa 100% ja se toistaa sisäänsä tallennetun viestin muuttumattomana vähintään 100 vuoden ajan. Laite yhdistää ajattomat arvot ja vahvat tunteet tekniikkaan, tavalla, jota ei ole vielä koskaan nähty puettavan teknologian kategoriassa. Yhtiön päämarkkinat ovat Euroopassa, Yhdysvalloissa, Venäjällä ja Aasiassa, mutta tuotteita myydään verkon kautta ympäri maailmaa. 

Millaista osaajaa haetaan?

Zoy Oy hakee tiimiinsä hyvää tyyppiä, joka on valmis työskentelemään hektisessä start-up kulttuurissa! Zoy tähtää suoraan globaalille markkinalle, joten suurin osa tekemistä kohdistuu kansainvälistymiseen. It is important to speak and write fluent English, other languages are also more than welcome. 

https://zoy.fi/

https://www.facebook.com/zoysoundlocket/

Condo.fi on maassamme mainetta niittänyt majoituksia järjestävä yritys, joka tunnetaan korkeasta laadustaan ja luotettavuudestaan sekä yritysmaailman ammattilaisten luottofirmana. Olet sitten työn perässä muuttava ammattilainen tai työmatkailija, me tarjoamme sinulle lyhyt- tai pitkäaikaista majoitusta tarpeesi mukaan. Täysin kalustetut asuntomme ovat räätälöitävissä sekä ammatistasi, että henkilökohtaisista mieltymyksistäsi syntyviin tarpeisiin sopiviksi erinäisten kustomoitujen pakettien avulla, aina edullisemmin kuin hotellihuone tai sviitti pidemmälle vierailulle.

Millaista osaajaa haetaan?

Condo hakee kansainvälistymisen tueksi osaajaa, joka kartoittaisi markkinaa mm. Itä-Euroopassa. Condolla on jo toimintaa Ruotsissa ja konsepti on osoittautunut toimivaksi – nyt on aika laajentaa myös muualle Eurooppaan, jossa majoitusratkaisuja kaivataan.

3D Talo sai alkunsa insinööritoimiston, ohjelmistoyrityksen, muotoilutoimiston ja pelifirman kehittäessä virtuaalitodellisuuden ratkaisuja teollisuuden ja visualisointien tarpeisiin. 3D Talo Finland Oy tehnyt menestyksekästä yhteistyötä muun muassa rakennus- ja kaupunkisuunnittelun, teollisuuden, lääketieteen ja markkinoinnin parissa. Yrityksen osaamisalueita ovat virtuaalitodellisuus, lisätty todellisuus sekä todellisuuskaappaus (Reality Capture), joka tarkoittaa erilaisten ympäristöjen, tilojen ja esineiden digitalisoimista mittatarkoiksi 3D-malleiksi. https://www.youtube.com/watch?v=E4fMfycXFxo

3D-talo hakee oma-aloitteista ja innostunutta osaajaa tekemään markkinaselvitystä. Tarkoituksena on selvittää, miten ja mille markkinoille 3D-talon kannattaa suunnata. Erityisesti kiinnostaa Ruotsi, Norja, Tanska ja Saksa. Osaajalla olisi hyvä olla vähintään vahva englanninkielitaito, etua on myös ruotsin ja saksan osaamisesta. Asenne on kuitenkin tärkein. 

https://3dtalo.fi/

https://www.facebook.com/3DTALO/

Repo Extremen tarina kertoo brändin nimen syntyperästä – muuttumisesta ja mukautumisesta. 

Repo -nimi itsessään juontaa juurensa luonnollisesti ketusta. Suomen alkuperäislajistoon kuuluva kettu symbolisoi suomalaista metsästäjää, joka aikojen muuttuessa ja harrastekentän ollessa voimakkaassa murroksessa sopeutuu vallitseviin olosuhteisiin, ja pärjää niin kesähelteillä kuin myös talven tuiskuissa ja hyytävässä pakkasessa. Oveluus, saalistusvietti, maaston tuntemus sekä oikeat valinnat saalistuksessa takaavat onnistumisen. Näistä seikoista ponnistaa alkujaan myös Repo Extremen tuotteet, jotka vastaavat asetettuihin haasteisiin ja vaatimuksiin parhaalla mahdollisella tavalla. Repo Extreme on metsästysvaatteiden ja varusteiden täyden palvelun verkkokauppa.

Millaista osaajaa haetaan?

Repo Extreme hakee tiimiinsä verkkokaupan asiantuntijaa, jolla on ymmärrystä verkossa tapahtuvasta liiketoiminnasta. Yrityksen liiketoiminta-alusta, jakelukanavat ja liiketoimintamalli on rakennettu niin, että kansainvälinen liiketoiminta voidaan aloittaa milloin vain. Osaaja, joka yritykseen haetaan, pääsee tekemään käytännönläheistä markkinakartoitusta ja selvitystä, jonka pohjalta yritys aloittaa viennin. Edellytyksenä on sujuva englanninkielitaito, myös muut kielet (ruotsi, saksa) ovat eduksi, sillä todennäköisintä on aloittaa toiminta Pohjois-maissa ja muualla Euroopassa, jossa metsästäjiä on paljon ja joissa keliolosuhteet ovat samankaltaiset, kuin Suomessa. Työkielenä yrityksessä on suomi.

https://repoextreme.com/

https://www.facebook.com/repoextreme/

Taiga Concept on kuopiolainen äänieristettyjä moduulitiloja valmistava vientiyritys, jolla on toimintaa Aasiassa, Euroopassa ja USAssa. Olemme voimakkaasti kasvava startup, jossa jokainen päivä tuo jotain uutta ja yllättävää. Kasvu tuo mukanaan mielenkiintoisia mahdollisuuksia kehittää omaa uraa ja osaamista kansainvälisen kaupan saralla. Taiga Conceptin moduuleista on koottavissa erilaisia äänieristettyjä tiloja yhdestä neliöstä aina seitsemään neliöön asti. Tiloja voi käyttää esimerkiksi neuvottelutiloina tai puhelinkoppeina. Keskeinen tekijä tuotteissa on design. Brändi henkii pohjoismaisuutta ja suomalaisuutta sekä luontoa ja metsää. 

Taiga Concept is a family company established in 2015. Our main objective is to increase wellbeing at the workplace. This is why we have created space solutions that provide the opportunity to relieve stress and increase work satisfaction. We are inspired by the Nordic forests and the fresh air found there. 

At the earliest stages of planning our space systems, our objective is to achieve the unexplained peace found in a forest. The company’s values are evident in all of our activities and in the projects we carry out with our partners. Our core values are health, well-being, customer satisfaction and quality.

Millaista osaajaa haetaan?

Taiga Concept hakee tiimiinsä innokasta ja aikaansaavaa osaajaa kartoittamaan ja valloittamaan Aasian markkinaa. Olet asiakkaidemme luottokumppani, joka yhdessä tiimin kanssa hakee täydelliset ratkaisut asiakkaiden tarpeisiin. Tunnet ammattiylpeyttä, haluat kehittää omaa osaamistasi sekä pyrit tavoitteellisesti kohti yhteisiä päämääriä. Olet aktiivinen kumppanuuksien rakentaja, joka mieluummin toimii kuin odottaa. 

 

Hakijalta edellytetään kokemusta myynnistä, hyviä vuorovaikutus- ja viestintätaitoja, sinnikkyyttä ja itseohjautuvuutta. Koska myyntihenkilöstö työskentelee tiukasti asiakasrajapinnassa, hän myös jakaa aktiivisesti asiakaspalautetta tuotekehitykseen päin. Englanninkielen taito on ehdoton edellytys.

https://www.taigaconcept.fi/fi/

https://www.facebook.com/taigaconcept/

Mukaan mahtuu vielä viisi yhteistyöyritystä.

Yrittäjille

Pohjois-Savolainen yrittäjä! Oletko ajatellut liiketoiminnan kehittämistä, kasvua ja uusien markkinoiden kartoittamista?

Jos vastauksesi on kyllä, tarjoan mahdollisuutta lähteä mukaan Kansainvälisen kaupan osaajaksi–koulutuksen yhteistyöyritykseksi.

Koulutuksessa valmennetaan osaajia Kuopion alueen yritysten kasvu-, kehittämis- ja kansainvälistymistyön tueksi. Koulutukseen osallistujat ovat korkeasti koulutettuja eri alojen asiantuntijoita, jotka haluavat omalla osaamisellaan edesauttaa yrityksiä kehittämään, kasvattamaan ja kansainvälistämään toimintaansa.

Koulutus alkaa 7.1.2020, työssäoppimisjakso yhteistyöyrityksissä on 10.2.2020 – 26.6.2020

Essi Sundmanin referenssi.

Lue lisää yritysreferenssejä koulutuksesta täältä.

Yhteistyöyrityksen tarkoitus on antaa koulutukseen osallistuvalle opiskelijalle kehittämisaihio, josta opiskelija yhdessä yrityksen edustajan ja kouluttajan kanssa työstää yrityksen käyttöön konkreettisen toteuttamissuunnitelma kasvuun/kansainvälistymiseen ja mahdollisen rahoitus/avustushakemuksen. Koulutukseen osallistuva aloittaa suunnitelman työstämisen lähtökohta-analyysilla koulutuksen alkuvaiheessa ja jatkaa sen työstämistä yrityksessä työssäoppimisjaksolla. 

Ohjaus jatkuu työssäoppimisjakson aikana ja kehittämistehtävän toteutumista seurataan yhdessä yhteistyöyrityksen edustajan kanssa. Yhdessä kouluttajan kanssa varmistetaan, että yritys sekä siellä työssäoppimassa oleva opiskelija hyötyvät yhteistyötä. 

Yhteistyöyritykselle ei synny työssäoppimispaikan tarjoamisesta kustannuksia, lukuun ottamatta ohjaamiseen käytettyä työaikaa ja koulutettavalle osoitettuja työvälineitä. Koulutettavan ohjaamiseen on kuitenkin panostettava ja mm. vastuuvakuutus harjoittelijaa varten on suositeltavaa hankkia. Koulutukseen osallistujan tapaturmavakuutus on hoidettu kouluttajan toimesta. Työssäoppimisesta solmitaan sopimus, jossa asioista sovitaan tarkemmin.

Kouluttaja ohjaa ja opastaa kehittämistehtävän toteutuksessa koulutettavaa ja tukee omalla asiantuntemuksellaan yrityksen kehittymistä kehittämisprojektin mukaisesti. 

Etukäteen sovitaan kehittämistehtävästä, jonka koulutukseen osallistuva tekee yritykseen, mm. yrityksen analysointi, kansainvälistymisedellytysten arviointi ja kehittämissuunnitelman laatiminen tai vaihtoehtoisesti markkinakartoituksen laatiminen, jos kehittämissuunnitelma on jo yrityksessä valmiina. 

Työssäoppimispaikalla vieraillaan vastuukouluttajan toimesta vähintään kolmesti koulutuksen aikana, lisäksi vastuukouluttaja on tavoitettavissa puhelimitse ja sähköisin välinein. 

Varmista mahdollisuutesi saada osaaja yrityksesi avuksi lähes sadaksi päiväksi ja mahdollisesti myös siitä eteenpäin!

Ota yhteyttä ja hae mukaan yhteistyöyritykseksi

ActionWoman/CEO

Petra Ryymin

Yhteyden saat parhaiten arkisin klo 8– 17. 
Myös tekstiviestit ja WhatsApp-viestit tavoittavat hyvin.

Fill out my online form