Kansainvälisen kaupan osaajaksi -koulutus

Haemme nyt mukaan osaajia ja yhteistyöyrityksiä 30.11.2020 alkavaan koulutukseen. Hae mukaan mahdollisimman pian! Hakuaika päättyy 1.11.2020.

Koulutuksen tavoitteena on löytää kansainvälisille markkinoille pyrkiville tai siellä toimiville yrityksille osaajia, jotka voivat auttaa yritystä kansainvälisen myynnin, asiakkuudenhallinnan, digitaalisen markkinoinnin, liiketoiminnan kehittämisen, tuotteistamisen, kohdemarkkinakartoituksen, alihankinta- tai jälleenmyyntiverkoston kartoittamisen/rakentamisen tai toimipisteen perustamisen tehtävissä. Tavoitteena on lisätä koulutukseen osallistuvien osaamista edellä mainituilla osa-alueilla, jotta he voivat työllistyä yrityksiin.

Koulutusohjelmasta hyötyvät sekä koulutukseen osallistuvat henkilöt, että yhteistyöyritykset, jotka saavat yritykseensä osaajan ensin työssäoppimisen kautta ja myöhemmin mahdollisesti työsuhteeseen. Koulutukseen osallistuvien osaaminen kasvaa ja he mahdollisesti työllistyvät yhteistyöyrityksiin. Välillisenä tavoitteena on parantaa yritysten kilpailukykyä ja edistää niiden kehittämistä ja kansainvälistymistä.

Osaajille

Oletko korkeasti koulutettu osaaja ja olet kiinnostunut kansainväliseen kauppaan liittyvistä työtehtävistä?

Koulutuksen aikana pääset auttamaan yritystä myynnin, asiakkuudenhallinnan, digitaalisen markkinoinnin, liiketoiminnan kehittämisen, tuotteistamisen, kohdemarkkinakartoituksen, alihankinta- tai jälleenmyyntiverkoston kartoittamisen/rakentamisen tai toimipisteen perustamisen tehtävissä.

Seuraava koulutus alkaa 30.11.2020. Hae mukaan mahdollisimman pian! Hakuaika päättyy 1.11.2020

Koulutuksen nimi: Kansainvälisen kaupan osaajaksi

Koulutusaika: 30.11.2020-1.6.2021

Hakemukset: 1.11.2020 mennessä https://koulutukset.te-palvelut.fi/kt/688209  

Kouluttaja: Business Savo Oy/Ankkuritie 1, Kuopio

Lisätietoja: Petra Ryymin, petra@businesssavo.fi, 045 168 1030

Lähetä ko. osoitteeseen vapaamuotoinen koulutushakemuksesi, jossa ilmenee missä yrityksessä (jos sopiva yritys on tiedossa) haluaisit työskennellä, mitkä asiat sinua kiinnostaa ja millaista osaamista sinulla on.

Muista täyttää myös virallinen hakemus Te-palvelut oma-asioinnin kautta.

Koulutuksen hakijoiden osalta tehdään esivalinta 2.11.2020, haastattelut järjestetään 5.11.2020 ja valintapäätökset ilmoitetaan 6.11.2020.

Virallinen koulutukseen hakeutuminen TE-hallinnon kautta, linkki sivustoon yllä

Kohderyhmä/pääsyvaatimukset:

Työttömät ja työttömyysuhanalaiset, korkeakoulutaustaiset ja kielitaitoiset ja digimyönteiset henkilöt, jotka haluavat työllistyä kehittämistehtäviin ja/tai kansainvälisen kaupan/markkinoinnin tehtäviin ja joilla on kaupallinen, tekninen tai muu soveltuva tutkinto (amk/yliopisto).      

Valinta: Hakemuksia käydään läpi jo koulutuksen hakuvaiheessa, lopulliset valinnat tehdään välittömästi hakuajan päätyttyä. Koulutukseen valitaan 8 osallistujaa.

Koulutuksen sisältö

Koulutuksen sisältö henkilökohtaistetaan kullekin mukaan valitulle hakijalle ja yhteistyöyritykselle. 

Koulutus sisältää seuraavia aihealueita:

  • Työelämätaidot, työnhaun tavat ja urasuunnittelu
  • Henkilöbrändäys ja digitaalinen työnhaku
  • Liiketoiminta ja liiketoiminnan kehittämiskokonaisuudet
  • Digitaalinen liiketoiminta
  • Projektien suunnittelu, johtaminen ja hallinta
  • Kansainvälinen liiketoiminta
  • Asiakas- ja markkinakartoitukset sekä digitaaliset jakelukanavat
  • Työssäoppiminen ja työelämäprojekti

Koulutusjärjestelyt  

Koulutuksen teoriaosuus järjestetään Ankkuritie 1 koulutustilassa Kuopiossa. Digitaalisia materiaaleja käytetään mahdollisimman paljon, lisäksi tilanteen salliessa vierailevia asiantuntijoita ja vierailuja. Koulutus on käytännönläheistä ja esimerkit ovat todellisista yrityksistä ja vierailijat yrittäjiä, joiden kokemuksista koulutettavat voivat hyötyä. Koulutuksen teoriajakso on ajalla 30.11.2020 – 4.1.2021 ja työssäoppimisjakson aikana joka kolmas perjantai (22.1., 12.2., 5.3., 26.3., 16.4. ja 7.5.2021) ja koulutuksen päätöstilaisuus ja todistustenjako on 1.6.2021. Teoriaosuuden pituus yhteensä 25 pv.

Työssäoppimisjärjestelyt 

Työssäoppimisjaksojen sisältö suunnitellaan kunkin koulutukseen osallistuvan ja yrityksen kanssa yhteistyössä osallistuja/yrityskohtaisesti. Tavoitteena koulutettavalla on toteuttaa yrityksen kehittämisprojekti, josta syntyy yritykselle konkreettinen toteuttamissuunnitelma kasvuun/kansainvälistymiseen ja valmiudet aloittaa kansainvälinen liiketoiminta paranevat. Työssäoppimispaikan kanssa sovitaan kehittämistehtävästä, jonka koulutukseen osallistuva tekee yritykseen, mm. yrityksen analysointi, kansainvälistymisedellytysten arviointi ja kehittämissuunnitelman laatiminen tai vaihtoehtoisesti asiakas- tai markkinakartoituksen laatiminen ja soveltuvien jakelukanavien kartoittaminen. Työssäoppimisjakson pituus yhteensä 95 päivää, aikavälillä 5.1. – 31.5.2021.

Hae mukaan mahdollisimman pian! Hakuaika päättyy 1.11.2020

Lue lisää osaajien kokemuksia täältä.

Yhteistyöyritykset syksyllä 2020 alkavassa koulutuksessa

Nimeä painamalla voit avata tai sulkea välilehden.

Neemo kaipaa vahvistusta jo valmiiksi kansainväliseen tiimiinsä. Pääset tekemään harjoittelun innostuneessa porukassa monipuolisissa markkinoinnin ja kehittämisen tehtävissä.

Lue lisää meistä ja Neemosta www.neemomethod.com

Yhteyshenkilö: Nanna Hänninen, +358 40 5109236, nanna@neemomethod.com

NewIcon on erikoistunut lääkehuollon automaatiolaitteisiin. Sairaalat ja apteekit ympäri maailmaa arvostavat suomalaista terveysteknologiaa, joka edistää lääkehuollon turvallisuutta, tehokkuutta ja mielekkyyttä. Etsimme osaajaa, joka sitoutuu arvoihimme, autamme ihmisiä auttamaan ihmisiä. Osaaja pääsee harjoittelujaksolla työskentelemään markkinoinnin ja kansainvälisen myynnin tukitehtävien ja kehittämisen parissa. Suomenkieli ei ole välttämätön, toivotamme mieluusti tervetulleeksi myös kansainvälisen osaajan.

Lue lisää https://newicon.fi/fi/

Yhteyshenkilö: Hanna-Riikka Laitinen, +358 (0)50 4781 736, Hanna-Riikka.Laitinen@newicon.fi /Ossi Parviainen, +358 50 549 76 56, ossi.parviainen@newicon.fi

BeneOne Oy (https://benestatera.com/) tarjoaa suomalaista jäsenkorjausta, hierontaa ja mobilisointia yksilön hyvinvointiin sekä koulutusta. BeneOne Oy:llä ja Tarja Tirkkonen Consept:lla on EU-suojaus koulutusmateriaaleille, tavaramerkkejä PRH:ssa, sekä oma sopimuspohjainen Concept- ketju. Tarja Tirkkonen Conceptilla on koulutettu jo yli 40 itsenäistä yrittäjää Suomessa ja Virossa. Yritys on merkittävästi laajentamassa toimintaansa ja avaamassa uudet toimitilat Kuopion Porttiin 02/2021.

BeneOne Oy etsii kehittämisasiantuntijaa monipuolisiin työtehtäviin. Tehtävänkuvaasi voi kuulua osaamisesi ja vahvuutesi huomioiden mm. uuden toimipisteen toiminnan käynnistämiseen osallistuminen ja jatkossa toiminnan operatiivinen hallinta, (kansainvälisen) liiketoiminnan kehittäminen linkittyen uusien tuote- ja palvelukonseptien kaupallistamiseen sekä palvelujen myyntiin ja markkinointiin osallistuminen mm. monikanavaiseen viestintään, tapahtumatuotantoon ja koulutuksiin liittyvät tehtävät. Mikäli sinulla on aiempaa kokemusta hoitojen toteuttamisesta voidaan niitäkin lukea jatkossa tulevaan työnkuvaasi yrityksessämme koulutuksen päätyttyä. Olet etsimämme osaaja, jos sinulla on esimerkiksi kaupallinen tai terveydenhoitoalan loppututkinto (tai joku muu soveltuva) ja aito innostus ja positiivinen asenne ottaa uusia tehtäviä vastaan.

Yhteyshenkilö: Tarja Tirkkonen, +358 50 465 0509, tarja.tirkkonen@benestatera.fi

PARTANEN & LAMUSUO OY on kuopiolainen luova suunnittelu- ja arkkitehtitoimisto. Suunnittelemme tiloja, rakennuksia ja ympäristöjä, joissa on hyvä elää ja toimia ja jotka kestävät katseita ja käyttöä. Olipa kyseessä yksittäinen tila, julkinen rakennus tai koti tai kokonainen maisema, me Partanen & Lamusuolla olemme valinneet tehtäväksemme luoda ympäröivästä maailmasta harmonisemman, kauniimman ja toimivamman – pala palalta eheämmän.

Toivomme osaajalta hyvää suomen ja englanninkielen osaamista. Etsimme osaajaa, joka pääsee harjoittelujaksolla työskentelemään markkinoinnin ja kansainvälisen myynnin tehtävissä. Erityisesti tulet työskentelemään muotoilubrändimme Paladin parissa. Kartoitat ja rakennat mm. yrityksen yhteistyö- ja jälleenmyyntiverkostoa. Aikaisempi osaaminen ja kiinnostus muotoilua kohtaan katsotaan eduksi.
Pääset työskentelemään myös julkisten taideteosten viemiseksi kansainvälisille markkinoille, joten kiinnostus tai aikaisempi kokemus julkisesta taiteesta katsotaan eduksi.
Toivomme sinulta ymmärrystä kansainvälisestä myynnistä, innostuneisuutta ja luovuutta. Näet haasteet mahdollisuuksina kehittyä ja oppia uutta. Uskallat kysyä neuvoa ja antaa apua myös muille.


Käy tutustu
massa meihin nettisivuilla: https://pa-la.fi/ ja https://palad.fi/ sekä sosiaalisessa mediassa @partanenlamusuo. Kurkkaa myös Youtubesta löytyvä esittelyvideo: https://www.youtube.com/watch?v=prK5s6a986I.


Lisätietoja antaa: taiteellinen johtaja Jaana Partanen, puh. 050 321 6313, s-posti: partanen@pa-la.fi

Yhteistyöyrityksiä mahtuu vielä mukaan! Lue lisää koulutuksesta ja ota yhteyttä!

Yrittäjille

Pohjois-Savolainen yrittäjä! Oletko ajatellut liiketoiminnan kehittämistä, kasvua ja uusien markkinoiden kartoittamista?

Jos vastauksesi on kyllä, tarjoan mahdollisuutta lähteä mukaan Kansainvälisen kaupan osaajaksi–koulutuksen yhteistyöyritykseksi.

Koulutuksessa valmennetaan osaajia Kuopion alueen yritysten kasvu-, kehittämis- ja kansainvälistymistyön tueksi. Koulutukseen osallistujat ovat korkeasti koulutettuja eri alojen asiantuntijoita, jotka haluavat omalla osaamisellaan edesauttaa yrityksiä kehittämään, kasvattamaan ja kansainvälistämään toimintaansa.

Yhteistyöyrityksen tarkoitus on antaa koulutukseen osallistuvalle opiskelijalle kehittämisaihio, josta opiskelija yhdessä yrityksen edustajan ja kouluttajan kanssa työstää yrityksen käyttöön konkreettisen toteuttamissuunnitelma kasvuun/kansainvälistymiseen ja mahdollisen rahoitus/avustushakemuksen. Koulutukseen osallistuva aloittaa suunnitelman työstämisen lähtökohta-analyysilla koulutuksen alkuvaiheessa ja jatkaa sen työstämistä yrityksessä työssäoppimisjaksolla. 

Ohjaus jatkuu työssäoppimisjakson aikana ja kehittämistehtävän toteutumista seurataan yhdessä yhteistyöyrityksen edustajan kanssa. Yhdessä kouluttajan kanssa varmistetaan, että yritys sekä siellä työssäoppimassa oleva opiskelija hyötyvät yhteistyötä. 

Yhteistyöyritykselle ei synny työssäoppimispaikan tarjoamisesta kustannuksia, lukuun ottamatta ohjaamiseen käytettyä työaikaa ja koulutettavalle osoitettuja työvälineitä. Koulutettavan ohjaamiseen on kuitenkin panostettava ja mm. vastuuvakuutus harjoittelijaa varten on suositeltavaa hankkia. Koulutukseen osallistujan tapaturmavakuutus on hoidettu kouluttajan toimesta. Työssäoppimisesta solmitaan sopimus, jossa asioista sovitaan tarkemmin.

Kouluttaja ohjaa ja opastaa kehittämistehtävän toteutuksessa koulutettavaa ja tukee omalla asiantuntemuksellaan yrityksen kehittymistä kehittämisprojektin mukaisesti. 

Etukäteen sovitaan kehittämistehtävästä, jonka koulutukseen osallistuva tekee yritykseen, mm. yrityksen analysointi, kansainvälistymisedellytysten arviointi ja kehittämissuunnitelman laatiminen tai vaihtoehtoisesti markkinakartoituksen laatiminen, jos kehittämissuunnitelma on jo yrityksessä valmiina. 

Työssäoppimispaikalla vieraillaan vastuukouluttajan toimesta vähintään kolmesti koulutuksen aikana, lisäksi vastuukouluttaja on tavoitettavissa puhelimitse ja sähköisin välinein. 

Varmista mahdollisuutesi saada osaaja yrityksesi avuksi lähes sadaksi päiväksi ja mahdollisesti myös siitä eteenpäin!

Lue lisää yritysreferenssejä koulutuksesta täältä.

Hae mukaan yhteistyöyritykseksi

ActionWoman/CEO

Petra Ryymin

Yhteyden saat parhaiten arkisin klo 8– 17. 
Myös tekstiviestit ja WhatsApp-viestit tavoittavat hyvin.

Fill out my online form
Open/Avaa chat
Kysyttävää? Need help?
Hei!
Kuinka voimme auttaa?
How can we help you?